Заповіді ісуса христа - моральні правила людини

Заповіді Ісуса Христа - моральні правила людини

Заповіді Ісуса Христа - моральні правила життя

Продовження, початок, дивіться: Заповіді Ісуса Христа - звід моральних правил людини

21. Аморально займатися сутяжництво, бути жадібним і немилосердним.

- Хто захоче судитися з тобою і взяти в тебе сорочку, віддай йому і верхній одяг;
- Тому, хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе, не відвертайся.
- Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього і ненавидь ворога твого.
- Я говорю вам: любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, хто ненавидить вас, і моліться за тих, вас і гонять вас ...
- Бо якщо ви будете любити люблячих вас, яка вам нагорода?
- І коли ви вітаєте тільки братів ваших, що особливого робите?
- І так, будьте досконалі ...

22. Моральне правило: Не можна влаштовувати показну благодійність, самовихваляння і саморекламу.

- Чи не виставляти свою милостиню перед людьми з тим, щоб вони бачили вас ... коли твориш милостиню, не сурми перед собою, як роблять лицеміри по синагогах та вулицях, щоб хвалили їх люди.
- А як молитеся, то не будьте, як ті лицеміри, що люблять в синагогах та на перехрестях, зупиняючись, молитися, щоб їх бачили люди.

Згадайте, як ведуть зараз себе колишні головні атеїсти і їхні діти, онуки руйнівників церков і гонителів Церкви?

А не всупереч чи цієї заповіді Ісуса Христа все таїнства Церкви перетворені в, даруйте, показуху?

Бо, Ісус Христос заповів: Ти ж, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері твою, і помолися Отцеві своєму, що в втайне- і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно.

Заповіді Ісуса Христа - моральні правила людини

23. Моральна людина повинна вміти прощати.

Ісус Христос не розтлумачує це, просто, посилається на відповідне відношення Бога: Бо якщо ви будете прощати людям гріхи їхні, то простить і вам Батько ваш Небесний, а якщо не будете прощати людям гріхи їхні, то й Отець ваш не простить вам провин ваших.

24. Чи не речі - вещизм, не багатство, головне. Людина багата своїм духовним світом.

І.Х .: Не складайте скарбів на землі ... І так, коли світло, що в тобі, темрява, то яка ж тьма?
- Тому кажу вам: Не журіться про життя своє що будете їсти та що пити, ні про тіло своє, у що одягнутися. Душа, не більше від їжі, а від одягу тіло?

25. Чи не осуджує іншого і не прагни виправити інших, поки не виправив себе, - поки сам володієш недоліками.

- І що ти дивишся на скалку в оці брата твого, а колоди в твоєму оці не чуєш? Лицеміре вийми перше колоду із власного ока, а потім побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого.

26. Берегти свою моральність і намагатися не спілкуватися, не вступати в стосунки з аморальними людьми.

І.Х .: Не давайте святого псам, і не кидайте перел своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми і, обернувшись, щоб не розшматували й вас.




27. Уміти поводитися за допомогою і ніколи не впадати у відчай у важкій ситуації.

28. Ісус Христос, ще раз повторює головну заповідь у відносинах людей: І так у всьому, як хочете, щоб з вами чинили люди, те саме чиніть їм і ви з ними, бо в цьому Закон і Пророки.

29. Ісус Христос закликає жити духовним, моральним життям, як би вона не здавалося важкої і складної: Заходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і багато хто йде ними, Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде в життя, і мало хто знаходить їх.

Заповіді Ісуса Христа - моральні правила людини

30. Правило: Обходити стороною неправдивих вчителів і наставників. Як їх розпізнати?

Так всяке дерево добре родить добрі плоди, а погане дерево приносить і плоди худі. І так, по їхніх плодах ви пізнаєте їх.

31. Про покарання за аморальну життя.

А кожен, хто слухає цих Моїх слів, та їх не виконує, подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на песке- і пішов дощ, і розлилися річки, і буря знялася й на дім той-і він впав, і було падіння його велике.

Джерело: Євангеліє від Матвія 5: 13-48 і глави 6 і 7.




Звичайно, впевнений, що знайдуться люди, по діагоналі прочитали це, і вони сказали: Це все маячня. Або: Всі слова, а тим більше в біблійній літературі, можна витлумачити, як хочеш і як тобі зручніше.

Так, моральні цінності і моральні правила, як і вся духовна життя людини, погано піддаються формальній логіці, абстрагування і простого розуміння.

Бо, ці цінності і правила, можна, звичайно, вивчити, навіть, напам`ять, але зрозуміти їх можна тільки маючи свій досвід моральної та аморальної життя. Зрозуміти, прийняти і зробити СВОЇМИ.

Моральність, на відміну, скажімо, навіть, від моралі - як офіційно функціонуючих норм і правил в суспільстві, моральність - це не знання - це сам зміст і стан внутрішнього світу людини.

Це фундамент його особистості поряд зі знаннями буття. І, якщо знання буття, роблять людину розумною і вміє в житті, то моральні цінності роблять людину людиною.

І, від того, в якому стані моральність, - які цінності і моральні правила є у ЦЬОГО людини, - таким він людиною і буде.

Бо, перш за все, саме моральність визначає, які він відносини будуватиме з людьми і як. А за цим критерієм, і він, і ми, і судимо про нього.

Заповіді Ісуса Христа - моральні правила людини

Особисто я, глибоко переконаний, що заповіді Ісуса Христа - це звід моральних цінностей і правил, що увібрав в себе мудрість ПРАВИЛЬНОГО, істинного житія людини і відносин людей між собою.

І саме від цього, Ісус Христос, був очікуваним месією, і від цього знайшов на багато століть статус Бога.

Бо, кожна людина і суспільство в цілому, потребують моральності, як хворий в ліках, як вмираючий в ковтку води.

Моральність - це Добро для людини і в людині. Але, вона не може існувати без аморальності як свого антипода. Бо, в іншому випадку, життя буде «благими намірами вистелена в пекло».

Питання не стоїть в повну перемогу над Злом, бо, тоді, Добро саме перетвориться в Зло. Питання в нашому житті варто: А чого ж іще?

Хіба, зараз, великі проблеми в суспільстві, включаючи і його матеріальне життя - економіку, не є наслідком МАСОВОЇ аморальності всієї і всіх?

Ми ж, кожен день спостерігаємо навколо і всюди падіння моралі, коли моральні люди змушені зачаїтися в своєму світі, щоб їх не оголосили ізгоями і дурнями.

Якщо, навіть, Церква знехтувала і зневажає всі заповіді Ісуса Христа, і лише одиниці священнослужителів залишилися моральними людьми. Моральними, не в очах когось, а з точки зору дотримання заповідей Ісуса Христа, свого Бога.

Ще статті з цієї тематики:

Духовні цінності, їх ієрархія. Мораль і моральність

Порядність. Як зникає порядність, моральність, гідність?

7 смертних гріхів - правила життя не тільки для віруючих

Порядний чоловік. Чоловіче достоїнство - це не член

Порядна дівчина, жінка - моральний і гідна людина

Моральна життя: питання і відповіді

Мораль і моральність - повинен, зобов`язаний, але не буду

Моральна людина в заповідях Нагірної проповіді Ісуса Христа

Загальнолюдські цінності та моральність у Заповідях Ісуса Христа



ІНШЕ

Що таке хрещення господнє? фото

Що таке хрещення господнє?

Відео: Хрещення Господнє СКАЧАТИ БІБЛІЮ/МОЛИТВИ НА ВСЕ ВИПАДКИ ЖИТТЯ Що таке хрещення Господнє і почемуданний свято…

Колір яєць на великдень фото

Колір яєць на великдень

СКАЧАТИ БІБЛІЮ/МОЛИТВИ НА ВСЕ ВИПАДКИ ЖИТТЯ Який колір яєць повинен бути на Великдень, в який колір правильніше за все…

» » Заповіді ісуса христа - моральні правила людини