Моральна людина в заповідях нагірній проповіді ісуса христа

Моральна людина в заповідях Нагірної проповіді Ісуса Христа

Моральна людина в заповідях Нагірної проповіді

ЗМІСТ СТАТТІ відповідає на такі питання:

  • Чи став чоловік моральною людиною в своєму історичному розвитку
  • Чому людина є аморальним?
  • Моральна людина, хто це? Ісус Христос - учитель моральності

Чи став чоловік моральною людиною в своєму історичному розвитку

Продовження, початок: Загальнолюдські цінності та моральність у Заповідях Ісуса Христа

Осмислюючи проповідь Ісуса Христа, думаючи про те, хто такий моральна людина, я в черговий раз дивуюся такому парадоксу.

Розвивається матеріальна культура, побут людини, його знання про природу і самому собі, а моральність людини - його поведінка, ставлення до себе, до життя, до людей, залишається практично незмінним.

Порівняйте, навіть, печерної людини і сучасного. Хіба, останній, - більш моральна людина? Або, хіба, соціум став більш моральним?

Зовнішній лиск, гламур, техніка на «грані фантастики», знань «вагон і маленький візок», а прибери все це, подивися на суть відносин між людьми і в суспільстві.

Побачимо: все той же звіриний оскал, боротьбу за самок, за більш тепле «містечко під сонцем», і готовність вбивати іншого ЛЮДИНИ «за шматок хліба» або за «просто так», як щось нікчемне на землі.

Чому людина є аморальним?

ЧОМУ !? На мій погляд, причина криється в самій сутності людини - в дволикість його існування.

З одного боку - це, нехай і розвинена, але тваринна плоть - тваринна форма життя на землі, з УСІМА якостями притаманними тваринному світу.

А з іншого боку - це дух - почуття і розум, що, власне, і робить людину людиною, виділяючи його з решти тваринного світу. Більш того, роблячи його активним перетворювачем, і природи, і свого життя.

АЛЕ, цілі у людини, за рідкісними винятками, в ЦІЛОМУ, були і залишаються тваринами, і цілком укладаються в інстинктивну, природне життя будь-якого живої істоти на планеті.

А дух, все людське, що є в людині, постійно бореться з цією твариною в людині. І часто програє.

Бо, дух - він безсмертний - він не схильний до смерті, як тіло людини. Він, просто зникає, або, можливо, переходить в інші світи.

Але він часто програє тваринної плоті людини, тому що тіло смертне і воно бореться за своє життя всіма способами, в тому числі, борючись зі своїм духом і перемагаючи його.

Моральна людина в заповідях Нагірної проповіді Ісуса Христа

Дух знає, що може залишитися в цій, земного життя - в дітях, в людях, в пам`яті, в усьому, до чого доторкнулася рука і голова - розум і почуття, цю людину.

Дух людини, просто, може втомитися від життя, виконавши свою місію - сотворив все, що міг і хотів, або, навпаки, не створивши і не бажаючи творити.




Тому, дух і безсмертний, і не боїться смерті, а змушує його трястися, від страху смерті і від тваринного дискомфорту існування, смертна плоть, яка знає, з народження, що перетвориться на тлін.

На мій погляд, як, начебто, парадоксально, але Стародавні мудреці, стародавні люди в цілому, краще нас розуміли ці явища - більш філософськи і морально дивилися на життя і те, що відбувається в ній.

Бо, і були ближче до природи - до єства, і розум у них не був зашорений ідеологією соціуму і держави, особливо.

Включаючи сучасну релігію, яка, як би там не було, давним-давно, з часів послідовників Христа, стала частиною державної ідеологічної машини.

Моральна людина, хто це? Ісус Христос - учитель моральності

Перетворивши основну масу віруючого народу в рабів: і божих, і цілком реальних рабів земних панів.

Притому, так надовго і так сильно, що, і нині, не видно просвітку, коли ж соціум перейде до морального життя, і в ньому буде переважати, в основному, моральна людина, а не лицемір, ханжа, фарисей і негідник, на чолі покірного , вибачте, бидла.

Яке взагалі живе бездумно, лише намагаючись догодити своє тіло і розважити мізки. При цьому, навіть, примудряючись вважати себе, і собі подібних, моральними, порядними людьми. Пам`ятайте: Хліба і видовищ !? А скільки століть пройшло?

Моральна людина в заповідях Нагірної проповіді Ісуса Христа

Знаєте, де, безумовно, можна знайти багато моральних людей? Серед літніх людей. Та й то, багато, стали моральними, в силу тілесної немочі і явного або прихованого недоумства.




Адже, жити моральним життям легко, в порівнянні з аморальною життям, коли плоть дозволяє це, втративши свої бажання і придбавши неміч.

А багато хто розуміє це, тільки тоді, коли плоть стає немічною і хворий, і не вимагає владно, як по молодості, догоджати себе.

Ми, соціум, і окремо взяті люди, в більшості своїй, що не наближаємося до морального життя, а, поки, тільки віддаляємося від неї.

Знаходячи все нові і нові способи задоволення своєї плоті, загнавши дух на кухню, в майстерню художника, в тишу самотності - в потаємні куточки в світі суспільства споживання.

Де все поставлено на службу втіхи мізерного відсотка населення - можновладців, які вже давно хворі своєї оскаженілої плоттю, яка все ніяк не може насититися грошима, владою і хіттю.

Я підозрюю, що Христос і хрест свій ніс в муках, передбачаючи, як довгий і болісний шлях людини до моральності.

Намагаючись показати цим своїм вчинком: Люди, і доки ось так, по-скотськи, жити !? Чи не достукався, - не зачепило людей.

Але, ось, фетишем його швидко зметикували зробити: Христос терпів, і вам велів!

Всупереч всім його заповідям. І зробивши з нього, як, я майже впевнений, реально існуючого великого високоморальну людину, божество для поклоніння, а не ЗРАЗОК для наслідування.

Моральна людина в заповідях Нагірної проповіді Ісуса Христа

З вчителя моральності, який говорив і показував, що, ось, такий повинен бути моральна людина і така його моральна життя, зробили ідола, щоб обробляти, від його імені, свої брудні, тварини, по суті, справи.

Дух соціуму, його моральність - можливість порятунку - жити моральним життям, був переможений, але не знищений - дух Христа залишився. Зокрема, нехай, і в перебрехали на сто раз, заповітах.

Питання, на мій погляд, лише за малим: коли прийде новий месія, щоб вдатися до нової спроби зробити і людини, і суспільство моральними.

Притому, зауважте, що панове, що раби, - огидні, тому що аморальні. Тільки, деякі, бундючаться прожити своє, «а там, хоч потоп», а деякі, жахаються: А як наші діти житимуть?

У перших панує звір, а другі, за визначенням Христа: «сіль землі». І нехай, це не зовсім моральні люди, бо, грішні перед совістю своєю, піддавшись, і не раз, бажанням своєї плоті.

Але, прагнення і бажання, і розуміння, що таке моральна людина, - ось що, як заповідав Христос, важливо. Бо, було б бажання ...

продовження: Заповіді Ісуса Христа - звід моральних правил людини

Ще статті з цієї тематики:

Духовні цінності, їх ієрархія. Мораль і моральність

Порядність. Як зникає порядність, моральність, гідність?

Ввічливість - скромність, тактовність, делікатність

7 смертних гріхів - правила життя не тільки для віруючих

Порядний чоловік. Чоловіче достоїнство - це не член

Порядна дівчина, жінка - моральний і гідна людина

Моральна життя: питання і відповіді

Мораль і моральність - повинен, зобов`язаний, але не буду



ІНШЕ

Що таке хрещення господнє? фото

Що таке хрещення господнє?

Відео: Хрещення Господнє СКАЧАТИ БІБЛІЮ/МОЛИТВИ НА ВСЕ ВИПАДКИ ЖИТТЯ Що таке хрещення Господнє і почемуданний свято…

» » Моральна людина в заповідях нагірній проповіді ісуса христа