Як навчитися читати намаз?

Як навчитися читати намаз чоловікам і жінкам

У кожній релігії є свої вимоги і нюанси до служіння Богу. У християн вони не дуже жорсткі. Людині потрібно відвідувати церкву і дотримуватися постів в свята, однак у мусульман вимоги до служіння Аллаху досить високі.

Звертатися до Всевишнього слід відповідально і трепетно. Спочатку ритуал може здатися складністю, але потім він стане зв`язком між Аллахом і віруючим. У цьому вам допоможе молитва про допомогу і прощення, а також щире прославлення Господа. Правила читання намази прості, і якщо ви їх прочитаєте, то зрозумієте це.

Правила читання намазу

перше правило

Намаз є щоденну молитву, яку здійснюють 5 раз в день. Тому необхідно знати молитовний цикл, який складається з ракаата - порядок дій і слів.

1. "Фаджр"- ранковий намаз, починають, коли розсіюється темрява ночі і закінчують з першими променями сонця. Він складається з 2 ракаата. Щоб знати не тільки послідовність, але і вчитися самому обряду, зараз ви дізнаєтеся, що таке ранковий намаз.

а) Молиться повинен повернутися в бік кибли (будинок Аллаха) підняти до плечей руки і сказати: «Аллах? У Акбар» (Аллах самий Великий).
б) Потім скласти праву руку на ліву і сказати: «Звертаюся до Аллаха за захистом від проклятого шайтана».
в) Тепер повинен прочитати суру «Аль-Фатіха».

Щоб візуально ознайомитися, як правильно читати намаз, в кінці статті ми надамо вам відео уроки.




г) Наступним дією є прочитання додаткової сури з Корану.
д) Після цього молиться робить поясної уклін зі словами «Аллах? У Акбар».
е) Також цей уклін повинен супроводжуватися висловом: «Свят мій Великий Господь» (три рази).
ж) Тепер він може випрямитися, тільки при цьому говорити: «Чує Всевишній тих, хто вихваляє Його. Господь наш, лише Тобі хвала ».
з) Висловлюванням «Аллах? У Акбар» має супроводжуватися поклоном до землі і вимовою: «Свят мій Найвищий Господь» (три рази).
і) Після цього віруючий випрямляється зі словами «Аллах? У Акбар», залишається трохи в положенні сидячи і приступає просити прощення: «Господь мій, прости мене, Господь мій, прости мене».
й) «Аллах? У Акбар», віруючий робить другий уклін до землі, який супроводжується тричі фразою: «Субхана раббіяль-а`ля» (Свят мій Найвищий Господь).

Ось перший ракаата і закінчився. Молиться випрямляється зі словами «Аллах? У Акбар», встає і приступає до другого ракаата. Все повторюється заново.

к) Звернення до Господа закінчується тим, що він випрямляється зі словами «Аллах? У Акбар», і читає молитви на колінах. Ці молитви називають «саляват» і «тахіййат».
л) І в кінці, він повинен повернути голову вправо і сказати: Ассаляму `аляйкум уа Рахмат-ллах?» (Мир вам і милість Аллаха), а потім зробити те ж саме в ліву сторону.

Боргом всіх мусульман є навчитися читати намаз. Це не таке вже й складне заняття.




2. «Зухр» - другий намаз, відбувається опівдні. У цей час сонце від точки зеніту починає схилятися на захід. Обряд складається з чотирьох ракаата.

3. «АСР» - третій намаз, відбувається після обіду. Тоді предмети починають відкидати тіні. Під час намазу сонце стає червоним. У цьому намаз також чотирьох ракаата.

4. «Магриб»- четвертий намаз, його ще називають західним. Він складається з трьох ракаата. Тоді сонце йде за горизонт і молитва плавно переходить в п`ятий намаз.

5. Як тільки почервоніння сонця змінюється темрявою, настає час «Іші» - нічного намазу. Ракаата чотири.

Відмінностей в намазу практично немає, тільки в другому раакате, після суджуда, віруючий не встає відразу, а сидячи читає молитву «тахіййат». Потім зі словами «Аллах? У Акбар» він встає з колін і приступає до третього ракаата. «Аль-Фатіха» - Додаткова сура, читається лише в двох перших ракаата, а в третьому її вже не читають.

друге правило

Обмивання. Воно буває малим (вуду) і великим (гуслі). Молитва не дійсна, якщо не дотримується ритуал чистоти. Вуду передбачає собою в певному порядку миття різних частин тіла.

третє правило

Одяг. Не можна одягати облягаючий одяг, речі, як і тіло повинні бути чистими, у чоловіків закривати плечі і ділянку він колін до пояса. У дівчат же все тіло залишається закритим, крім кистей і рук.

четверте правило

Четверте правило говорить про те, що, коли людина молиться, він повинен бути повернутий в бік кибли. Орієнтуватися можете по мечетях: їх збудували у напрямку до Мекки.

п`яте правило

Це правило говорить про те, що молитва мусульманина повинна виходити з серця.

Тепер кілька правил для дівчат

Аллах не може прийняти намаз, якщо дівчина молилася без покривала. Не можна одягати облягаючий і прозорий одяг. Обмивання буде не дійсним, якщо у дівчат шкіра вимазана фарбою, клеєм та іншими засобами, а також якщо вода через лаку не потрапила на нігті. Винятком можуть бути тільки натуральні фарби. Коли дівчина робить рухи, їй потрібно бути більш зібраною: руки не піднімати високо, лікті притискати до боків, ноги тримати разом, а під час поклону живіт притискати до стегон. Мусульманки можуть ходити в мечеті, але краще молитися вдома.

Відео уроки



ІНШЕ

Молитва на удачу в любоⳠфото

Молитва на удачу в любові

Відео: Молитва для здобуття щасливого коханняМолитва про кохання це абсолютно особливий вид молитви. Молитви на любов…

26 Вправ для розтяжки фото

26 Вправ для розтяжки

Спочатку кілька корисних порад для новачків. 1. Перед розтягуванням потрібно добре розігрітися (велотренажер, скакалка,…

Як навчитися робити колесо? фото

Як навчитися робити колесо?

Про камерах, дисках і шинах ми не будемо говорити в цій статті, вам розкажуть і продемонструють, як навчитися робити…

Для чого потрібні ікони? фото

Для чого потрібні ікони?

Відео: Для чого потрібні ікони святих? Яким був їхній спосіб насправді? СКАЧАТИ БІБЛІЮ/МОЛИТВИ НА ВСЕ ВИПАДКИ ЖИТТЯ …

Створення жінки фото

Створення жінки

Коли Бог створював жінку, він працював пізно на 6-й день. До нього зайшов ангел і запитав: "Навіщо ти витрачаєш так…

Пробачити себе. Притча фото

Пробачити себе. Притча

Жив-був чоловік, а потім, як водиться, помер. Після цього оглянув себе і дуже здивувався. Тіло лежало на ліжку, а у…

» » Як навчитися читати намаз?